Vejledning til BOGMÆRKER version 7.0

Indhold

Login

Genveje

Google tilbud

Andre genveje

Grupper

Opret gruppe

Ændre gruppe

Slet gruppe

Bogmærker

Vis bogmærke

Opret bogmærke

Ændre bogmærke

Slette bogmærke

Favoritter

Din side

Statistik

Backup

TOP 10

Oprydning

Din profil

 

Login

For at bruge siden bm.mog.dk skal du være oprettet som bruger med brugernavn, mailadresse og password. På start siden kan du oprette dig som bruger, logge ind og bede om mail med glemt brugernavn og link til genoprettelse af password.

Genveje

Google tilbud

Øverst til højre finder du nogle hurtige genveje til meget ofte brugte Google tjenester:

Fra venstre er det:

-          Google Søgning.

-          Google Mail.

-          Google Kalender.

-          Google Drev.

-          Google Foto.

Andre genveje

Og de sidste 2 i højre side hører til BOGMÆRKER og er

-          Vejledning (denne side).

-          Og til sidst knappen til log ud.

I midten finder du genvejen til

-          HJEM, der altid bringer dig til start siden.

Mens du længst til venstre finder

-          HJEM

-          Din profil – hvor du kan rette dit brugernavn, mailadresse og password.

-          Log ud knappen

Og nogenlunde i midten øverst finder du en meget vigtig genvej: Fold menu ind eller ud. Hvis du henter BOGMÆRKER på en lille skærm (SmartPhone eller tablet) kan det ofte være nødvendigt at folde menuen sammen i venstre side. Dette gøres automatisk, men du kan altid på ikonet  få vist hele menuen eller pakke den sammen igen.



Grupper

Opret gruppe

I venstre side lige under genvejsikonerne og overskriften GRUPPER har du et fast menupunkt [Ny gruppe]. Et klik og du er i gang med at oprette din egen gruppe. Du kan oprette et vilkårligt antal grupper med unikke navne dvs. du kan ikke oprette 2 grupper med samme navn. Jeg anbefaler at du holder antallet på max. 15-20 grupper. Grupperne du opretter bliver efterfølgende præsenteret i venstre menu i alfabetisk orden.

Når du opretter nye grupper bør du virkelig kun bruge nogle overordnede kategorier. I mit hoved giver det ikke meget mening at have f.eks. grupper med navne som sange, klaver, trompet o. lign., men i stedet oprette en gruppe, der hedder musik. Grupper kunne f.eks. være Søgning, Uddannelse, Bolig, Arbejde, Underholdning og Økonomi osv.

Et godt tip er også at starte gruppenavnet med et nummer, så du kan styre rækkefølgen og dermed få dine vigtigste grupper øverst. Jeg bruger selv et trecifret tal og har oprettet grupper med navne som 100 Søgning, 110 Information, 150 Underholdning, 200 Nyheder osv. Jeg kan efterfølgende nemt placere en ny gruppe ind i denne rækkefølge ved at starte gruppenavnet med 140.

Når du klikker på [Ny gruppe] skal du blot udfylde med navnet på gruppen og klikke på [OPRET] og derefter bekræfte dette:

Ændre gruppe

For at ændre navnet på en eksisterende gruppe skal du blot klikke på rediger ikonet  ud for den ønskede gruppe, skriv det nye navn og klik OK. Du får herefter en kvittering, der viser oprindeligt og nugældende navn på gruppen.

Slet gruppe

Hvis du ønsker at slette en gruppe, så slettes alle bogmærker i gruppen også. Alternativt kan du starte med at flytte de bogmærker, som du ønsker at beholde, til en anden gruppe. Du sletter en gruppe ved at klikke på ikonet med papirkurv  ud for den ønskede gruppe. Herefter blive du bedt om at bekræfte, at gruppen skal slettes – samtidig med der vises en liste over de bogmærker, som gruppen indeholder. Efter hvert bogmærke er et rødt tal i parentes, der angiver hvor mange gange du har brugt bogmærket i en valgt periode. Det skulle gerne give dig en idé om det er OK at slette gruppens bogmærker – eller du lige skal flytte nogle af dem til en anden gruppe:

Bogmærker

Vis bogmærke

Som standard vises alle dine bogmærker i højre side. Hvis du har klikket på et gruppe navn, så vises selvfølgelig kun bogmærker fra den gruppe. Alle grupper har en overskrift, hvor du hurtigt kan [Se alle grupper] eller oprette [Nyt bogmærke]

For at oprette forbindelse til et bogmærke, skal du blot klikke på navnet, der er skrevet med blåt. Dit bogmærke åbnes i et nyt vindue, så du stadig har din bogmærkeside aktiv. Når du holder musen over linket vil der kortvarigt vises den fulde URL (internetadresse), som linket peger på.

Opret bogmærke

I overskriftsblokken for hver gruppe er genvejen til nye bogmærker. Klik på [Nyt bogmærke] og du får nedenstående formular op:

Du skal udfylde minimum ”Bogmærke navn” og ”URL/Webadresse”. Det er vigtigt at webadressen er præcis skrevet (eller kopieret) som den, du har fundet på nettet. Bemærkninger kan udfyldes efter behov, f.eks. med tip om, hvad der findes på siden eller et hint til, hvad dit brugernavn til den pågældende side er. Du bør ikke skrive password til adgangen.

Hvis du vælger at bogmærket skal være et Favorit bogmærke, så får du ud over placeringen i gruppen også et link i toppen af dine bogmærker, som vil være synligt uanset hvilken gruppe du har valgt at se. F.eks. som her

Du bør være meget mådeholden i valget af Favoritter. Jeg anbefaler at du ikke opretter mere end 10 favoritter.

Som standard indsættes det gruppenavn, hvorfra du har startet oprettelsen af bogmærket, men ved at klikke i gruppe feltet får du mulighed for at vælge blandt alle oprettede grupper. Du kan ikke oprette 2 bogmærker med samme navn:

Ændre bogmærke

Klik på rediger symbolet  ud for det bogmærke du vil redigere. Du kan nu ændre både navn, URL/webadresse, bemærkninger og ændre favorit status. Ved at klikke i gruppe feltet får du mulighed for at vælge blandt alle oprettede grupper, og dermed beslutte hvilken gruppe bogmærket skal tilhøre. Systemet kontrollerer at du ikke har 2 bogmærker med samme navn.

Slette bogmærke

Klik på papirkurv ikonet  ud for det bogmærke du vil slette. Du bliver præsenteret for alle bogmærkets detaljer, inden du skal bekræfte sletningen.

Favoritter

Hvis du vælger at bogmærket skal være et Favorit bogmærke, så får du ud over placeringen i gruppen også et link i toppen af dine bogmærker, som vil være synligt uanset hvilken gruppe du har valgt at se. Du kan vælge favorit bogmærker ved oprettelse af en bogmærke, men du kan også altid redigere et bogmærke og tilføje eller slette favorit status. Funktionen er beregnet som en hurtig adgang til de bogmærker du bruger meget ofte, og du bør ikke have for mange favoritter, selvom der ikke er nogen begrænsning i programmet. De placeres som vist her:

Din side

Statistik

Nummer 2 link i venstre menu er også et fast menu punkt [Din side]. Hvis du vælger den vil du i høje side se en lille statistik, der viser hvor mange gange du har brugt et bogmærke i en specifik periode - og ligeledes siden du startede med at bruge bogmærker.

Backup

Du bør med jævne mellemrum tage en sikkerhedskopi af alle dine bogmærker. Med et enkelt klik kan du få sendt alle dine data i en PDF fil, som er lige til at gemme i din mailboks eller på din harddisk.

TOP 10

Mere statistik. På [Din side] får du også vist dine 10 mest benyttede bogmærker. Bare for sjov J

Oprydning

Sluttelig på [Din side] listes alle de bogmærker du aldrig nogensinde har brugt. Disse listes med senest oprettede øverst.

Med et enkelt klik og en bekræftelse kan du slette alle ubrugte bogmærker. Hurtigere oprydning kan jeg ikke forestille mig.

Din profil

Når du vælger Din profil med ikonet profil så får du mulighed for

-         at ændre dit brugernavn, der skal være på mindst 3 karakterer – systemet kontrollerer at brugernavnet ikke findes i forvejen.

-         at ændre din mailadresse.

-         at vælge at få en automatisk backup af dine bogmærker som PDF fil.

-         at skifte dit password, der mindst skal indeholde 3 karakterer, men vælg gerne et længere

 

-        

-          

  

  

Eventuelle spørgsmål eller forslag kan rettes til webmaster mogens mail@mog.dk